Potniški vlak trčil v tovornjak in iztiril, več poškodovanih

Datum 10.10.2011 17:47:29 | Kategorija: Slovenija

Na križišču ceste in železnice na Lavrici je potniški vlak trčil v tovorno vozilo, ki je prevažalo opeke. Deset ljudi, med njimi strojevodja in sprevodnik, je lažje poškodovanih, nastalo je za več sto tisoč evrov škode.

Potniški vlak je v Lavrici trčil v tovorno vozilo, naloženo z opekami, je z 24ur.com potrdila predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič. Pri tem se je lažje poškodovalo 10 ljudi. Odpeljali so jih v ljubljanski klinični center, tri osebe so zadržali na opazovanju. Med poškodovanimi sta tudi strojevodja in sprevodnik, je povedal Marko Tancar s Slovenskih železnic. Podatka o skupnem številu potnikov še ni imel. Vlak je bil na poti iz Ljubljane proti Novemu mestu.

http://24ur.com/static/slo/main/img/backgrounds/article_quote_top.gif); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; font-size: 0px; background-repeat: no-repeat no-repeat; ">
http://24ur.com/static/slo/main/img/backgrounds/article_quote_bottom.gif); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: initial; font-size: 0px; background-repeat: no-repeat no-repeat; ">

V nesreči, ki se je zgodila ob 14.50, je nastalo za več sto tisoč evrov gmotne škode, je še sporočila Ciperle Adlešičeva. Vlak je iztiril, promet na tem delu proge pa obstal. "Če se bo ob pregledu infrastrukture izkazalo, da ni poškodovana, bo promet že danes zvečer spet normalno stekel," ob tem sporoča Tancar.

Podrobnosti o nesreči

Po do sedaj zbranih obvestilih je 39-letnik, doma iz Zagorja ob Savi, vozil tovorno vozilo s pripetim priklopnikom po Babnogoriški cesti iz smeri Dolenjske ceste preko nezavarovanega prehoda čez železniško progo v Lavrici. Takrat je iz njegove desne strani iz smeri Ljubljane proti Škofljici pripeljal potniški vlak, trčenje je bilo neizogibno, je še sporočila predstavnica policije.

Vir:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/potniski-vlak-trcil-v-prikolico.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6292