Eksplozija zahtevala dve življenji

Datum 9.10.2011 9:47:50 | Kategorija: Evropa

Kobenhaven;V zapuščeni danski vojašnici je odjeknilo več eksplozij, ki so povzročile obsežen požar. Dve osebi sta umrli. Več sto ljudi, ki živijo v bližini, so evakuirali.
V zapuščeni danski vojašnici na jugu države je odjeknilo več eksplozij. Policija je potrdila, da je na pogorišču eksplozij našla dve trupli. O eksplozijah v vasi Store Andst pozno dopoldan je policija obvestilo podjetje za varovanje Falck.

Nad vojašnico naj bi se zaradi eksplozij vil strupeni dim. Prav tako so eksplozije povzročile obsežen požar. Prebivalce v bližini vojašnice, ki so jo uporabljali za skladišče, so najprej pozvali, naj ostanejo v zaprtih prostorih, kasneje pa so odredili evakuacijo več sto ljudi.

Vzrok za eksplozije še ni znan. Domnevajo, da so stavbo uporabljali za skladiščenje eksploziva ali pirotehničnih izdelkov. Tiskovni predstavnik policije Klaus Arboe je dejal, da naj bi domnevno v stavbi skladiščili pirotehnične izdelke. Ni pa mogel potrditi poročanja medijev, da so eksplozije zahtevale najmanj eno smrtno žrtev.

Podobno nesrečo kot današnjo so na Danskem zabeležili leta 2004. Takrat je v velikem požaru v tovarni pirotehničnih izdelkov v predmestju mesta Kolding umrl gasilec, 17 ljudi pa je bilo ranjenih.

Vir: 24urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6290