Voznik naj bi umrl, sopotnik zunaj smrtne nevarnosti

Datum 6.10.2011 21:12:34 | Kategorija: Evropa

Na cesti Straža–Soteska v občini Straža se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Motorist s sopotnikom je zapeljal na nasprotni vozni pas, da bi prehitel tovornjak, in čelno trčil v nasproti vozeče vozilo.
Nesreča pri Straži - 2

Fotografija prometne nesreče, v kateri sta se hudo poškodovala najstniški motorist in njegov mladoletni sopotnik. (Foto: Andrej Matič)

Približno ob pol petih popoldne so dolenjski policisti prejeli klic o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti Straža–Soteska. Po ogledu kraja nesreče so ugotovili, da je 19-letni motorist z motorjem aprillia 125 RS, na katerem je bil tudi 16-letni sopotnik, prehiteval tovorno vozilo.

Ko je zapeljal na nasprotni pas, je motoristu nasproti pravilno pripeljal voznik v osebnem avtomobilu volkswagen passat, v katerega se je čelno zaletel motorist s sopotnikom. Oba, tako voznik kot tudi 16-letni sopotnik, sta se v nesreči hudo telesno poškodovala, je za 24ur.com povedala tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik.

Po neuradnih informacijah naj bi 19-letni voznik v bolnišnici umrl, hudo poškodovani sopotnik pa naj bi bil zunaj smrtne nevarnosti.

Vir:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/po-celnem-trcenju-hudo-ranjena-motorist-in-sopotnik.html





Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6285