V strmoglavljenju helikopterja umrla 40-letnica

Datum 5.10.2011 10:14:36 | Kategorija: Mimogrede

Med pristajanjem je pilot izgubil kontrolo, helikopter se je trikrat zavrtel in padel v vodo. Pilota in tri potnike so rešili, ženska, ki je ostala ujeta v zadnjem delu, pa je umrla.

V New Yorku je helikopter strmoglavil v reko, pri čemer je umrla neka ženska, dve osebi pa sta huje poškodovani in sta v kritičnem stanju. Očividci so povedali, kako je pilot zasebnega helikopterja bell 206 pri vzletu izgubil kontrolo, helikopter pa je nato strmoglavil v reko v spodnjem Manhattanu.

Newyorški župan Michael Bloomberg je povedal, da domnevajo, da je bil med padcem helikopter obrnjen narobe. Kaj je povzročilo nesrečo, še ni znano.

Na krovu plovila so bili sicer pilot in štirje potniki – zakonca, oba Britanca, ženina hčerka, tudi Britanka, ki je umrla na kraju nesreče, ter njena avstralska prijateljica. 40-letno žrtev so našli reševalci in jo na kraju razglasili za mrtvo. Policija je povedala, da je bila ujeta v zadnjem delu helikopterja, ki je potonil 15 metrov pod vodo.

Potapljači so truplo ženske sicer našli šele uro po nesreči. Pilot je po nesreči sam priplaval do brega reke in počakal na reševalce. Ko so reševalci helikopter potegnili iz vode, je priča povedala, da je navzven izgledal nedotaknjen. Reševalni akciji se je pridružilo najmanj sedem reševalnih čolnov. Eno potnico, ki je doživela zastoj srca, in moškega so sprejeli v bolnišnico.

Nekateri očividci pravijo, da je helikopter strmoglavil med pristajanjem. ''Izgledalo je, kot da želi pristati, vendar je zgrešil,'' je povedal eden, drugi pa dodal, da se je helikopter dvignil okoli osem metrov, nato pa se je dvakrat ali trikrat zavrtel in padel v vodo.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6281