V požaru umrlo šest članov iste družine

Datum 24.9.2011 18:56:26 | Kategorija: Evropa

V stanovanjski hiši v Londonu so najprej odjeknile številne eksplozije, nato pa je vzplamtel požar. Šestim osebam se ni uspelo rešiti. Umrli so mama in pet otrok, medtem ko je očetu in najstarejši hčerki uspelo pobegniti.

V severozahodnem Londonu je ponoči zagorela stanovanjska hiša, umrlo je šest ljudi – pet otrok in ženska, vsi naj bi bili člani iste družine. Najmlajši žrtvi sta bila dečka, stara dve in pet let. V požaru so umrle tudi tri deklice, stare 14, 13 in devet let, ter 41-letna ženska, njihova mama.


 
Sosedi so za Sky News povedali, da jih je zbudil niz eksplozij, nato pa je ogenj zajel hišo. ''Najprej je trikrat ali štirikrat eksplodiralo, potem pa smo videli ogenj,'' je povedal sosed.

Dvema osebama, šlo naj bi za 51-letnega očeta in njegovo 16-letno hčerko, je uspelo pobegniti iz goreče dvonadstropne hiše. Oba sta opečena po telesu in so ju odpeljali v bolnišnico, kjer so povedali, da je najstnica v kritičnem stanju, medtem ko naj bi bil njen oče stabilen.

Drug prebivalec je povedal, da gre za veliko tragedijo, saj je umrla skoraj vsa družina – domnevno naj bi prihajali iz Palestine. ''Ogenj je vzplamtel nekaj po 1. uri zjutraj, plameni pa so silili skozi okna. Videli smo gasilce, reševalce in policijo. Zjutraj sem bil zelo presenečen, ko sem na poročilih slišal, da je šest oseb umrlo,'' je povedal.

Z ognjem se je več ur borilo okoli 30 gasilcev. Poveljnik Glen Gorman je povedal: ''Gasilci so se soočili z zelo močno vročino in dimom. Znašli so se v težkih razmerah, vendar jim je uspelo preprečiti širjenje ognja na druge hiše in tako preprečiti dodatne žrtve. Je pa to vsekakor velika tragedija.''

Vzrok požara še ni znan, temeljita preiskava pa že poteka.

Vir:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/v-pozaru-umrlo-sest-clanov-iste-druzine.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6267