Med vožnjo sta padli iz avtomobila

Datum 22.9.2011 14:48:17 | Kategorija: Slovenija

Iščejo voznika terenskega vozila, ki je zbil peško, in voznika passata, ki je zbil kolesarja. V Celju sta sopotnici med vožnjo padli iz avtomobila, v Kopru sta tatici zaigrali epileptični napad, pijan voznik pa je trčil v parkiran avtomobil in jih dobil po nosu.
Policija

V eni prometni nesreči je voznik avtomobila zbil kolesarja in odpeljal s kraja nesreče. V drugi je voznik avtomobila zbil peško in prav tako odpeljal. Povzročitelja nista pomagala poškodovancema. (simbolična fotografija) (Foto: Jani Dolinšek)

Druga prometna nesreča s pobegom se je zgodila včeraj okoli 15.30, ko je 23-letnik kolesaril po Partizanski cesti v Velenju iz smeri ulice Františka Foita proti Šoštanju. Ko je pripeljal v bližino bencinskega servisa na Partizanski cesti, je pravilno prečkal prehod za pešce na izvozu z bencinskega servisa. Tik preden je s kolesom zapeljal na kolesarsko stezo, je za njim v isti smeri pripeljal neznani voznik temnega passata limuzinske izvedbe. Ker je vozil preblizu desnega roba vozišča, je z desnim delom vozila trčil v kolesarja, ki je padel in se poškodoval. Voznik je po trčenju odpeljal naprej po Partizanski cesti v smeri proti Šoštanju, ne da bi pomagal kolesarju.

Oba voznika, ki sta zapustila kraja nesreč, in očividce prosijo, naj zaradi razjasnitve okoliščin prometnih nesreč pokličejo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00. Pobeg so obravnavali tudi v Beltincih, kjer je voznica avtomobila na prehodu trčila v peško, ki se je lažje poškodovala. Povzročiteljica je zapustila kraj prometne nesreče, vendar so jo izsledili po eni uri.

Vozili z odprtimi vrati

Na Celjskem se je zgodila še nenavadna nesreča. Voznik je vozil po Resljevi ulici v smeri proti Mariborski cesti, v avtomobilu so bile še tri sopotnice. Ker so imeli med vožnjo odprta vrata, sta zaradi neprilagojene hitrosti v ostrem levem ovinku iz vozila padli sopotnici, stari 31 in 21 let. 31-letnica se je pri padcu zelo hudo poškodovala, 21-letnica pa lažje.

Pijan ter brez vozniškega dovoljenja in veljavne registracije trčil v parkiran avtomobil

Okrog 4. ure je 38-letni Koprčan z avtomobilom trčil v parkiran avtomobil na koprski avtobusni postaji. Sledil je spor s 24-letnim lastnikom parkiranega vozila, ki ga je med prepirom s pestjo močno udaril po obrazu. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je 38-letnik vozil pod vplivom alkohola (0,86 mg/l), da nima vozniškega dovoljenja, avtomobilu pa je potekla registracija. Zaradi vseh naštetih prekrškov mu bodo spisali obdolžilni predlog. Ker je bil v prepiru poškodovan, so ga reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Zoper 24-letnika bodo ukrepali zaradi povzročitve telesnih poškodb.

Kradle v trgovinah

Včeraj v zgodnjih dopoldanskih urah so policisti prejeli tri prijave o drznih tatvinah v različnih koprskih trgovinah. Tri neznanke so na predrzen način oškodovankam iz torbic oziroma nakupovalnih vozičkov ukradle denarnice z manjšimi vsotami denarja in dokumenti. Na podlagi opisa so policisti okoli 11. ure na Vojkovem nabrežju prijeli dve Bolgarki, dve uri pozneje še tretjo. Pri aretaciji sta dve hlinili epileptični napad, zato so ju odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico, od koder pa so ju hitro odpustili, ker so ugotovili, da sta zdravi. Na razplet kazenske ovadbe bodo vse tri počakale v policijskih prostorih, saj jih sumijo še več podobnih dejanj na širšem obalnem območju.

Napadel občinskega redarja

Včeraj okoli 9.20 so policiste obvestili, da je moški v Kranju napadel občinskega redarja, ki je meril hitrost z radarjem. Možje v modrem so ugotovili, da je 52-letnik s tovornjakom zapeljal pred službeno vozilo z radarjem in stopil do redarja. Začel ga je zmerjati, mu iz rok vzel mobilni telefon in ga vrgel na tla. Voznika tovornjaka bodo ovadili.

Vir:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/med-voznjo-sta-padli-iz-avta.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6263