Ajdovški gasilci – PROSTOVOLJCI ne le ob nesrečah

Datum 20.9.2011 19:10:52 | Kategorija: Slovenija

20.9.2011 | 11:40

V soboto, 3. septembra, so ajdovški gasilci pripravili piknik ob zaključku 3. faze gradbenih del prizidka h gasilskemu domu in za vse sodelujoče na veselici.
Gradnja prizidka, ki je potekala od marca letos dalje, je zahtevala veliko dela. Predsednik gradbenega odbora je bil mlad inženir, domačin Gregor Longar, svoje moči in znanje pa so prispevali člani društva in krajani sami z domačimi mojstri na čelu. V tem času se je pri delu zvrstilo preko šestdeset prostovoljcev, ki so se pridno odzvali na delovne akcije. Poleg tega so krajani gradnjo prizidka podprli tudi s finančnimi in materialnimi sredstvi. Prizidek so spravili pod streho tudi s pomočjo zunanjih donatorjev: GG Novo mesto, KZ Trebnje, Zavarovalnice Tilia, Občine Žužemberk, FS d.o.o. Žužemberk, Tesarstvo in montažna dela Andrej Gorenčič s.p., Posredništvo in prevozi Boštjan Gorenčič s.p., GOSTGRAD d.o.o. Žužemberk, Strešniki Golob.
Projekt prizidka je izdelal Biro ARHEA d.o.o. iz Novega mesta. Nov prizidek, ki bo služil potrebam gasilskega društva in ostalih domačih društev, meri 10x7m, sestavljajo pa ga garaža in večnamenski prostori. Vse delo je potekalo pod strokovnim nadzorom gradbinca Mihe Kastelica.
V današnjem času, ko prostovoljno delo ni več samoumevno, so se ajdovški gasilci izkazali tudi na tem področju. To je velik projekt, ki je zahteval veliko časa in energije; hkrati pa povezal prostovoljce med seboj in podaril enkratno izkušnjo pomoči za namen skupnega dobrega. Vsa pohvala in čestitke gasilcem z željo, da bi se tudi nadaljnja gradnja uspešno zaključila.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6260