Strela udarila v električni drog

Datum 18.9.2011 20:55:35 | Kategorija: Slovenija

Padavine so že zajele večji del države. Nevšečnosti povzročajo udari strel, močan veter in voda, ki se nabira zaradi deževja. Lokalno se lahko pojavi tudi toča. Reke bodo naraščale, razlivanja niso izključena.
Jesen se vse bolj približuje, z njo pa prihajajo tudi hladnejši dnevi. Že danes se nam namreč obeta vremenska sprememba. Z zahoda bo oblačnost naraščala, padavine in nevihte pa so že zajele zahodno Slovenijo. V Bovcu je strela udarila v drog električne napeljave, zaradi močnega vetra je eno drevo padlo v Kobaridu, eno pa na cesti Idrsko—Livek. V Novi Gorici je zaradi dežja voda zalila streho stavbe v prenovi na Kidričevi.

Nevihte so se razširile tudi nad osrednje kraje. V Podblici pri Kranju je veter podrl smreko, ki je padla čez cesto. Posredovali so gasilci PGD Podblica.

Ponekod se lahko pojavi tudi toča. Piha pa jugozahodni veter, ob morju jugo, pravijo na Agenciji RS za okolje (Arso).
Vetrovno vreme
Ponoči bo dež zajel vso državo. (Foto: Reuters)

Najvišje dnevne temperature so bile danes od 22 do 28, v vzhodni Sloveniji do 30 stopinj Celzija.

V drugi polovici noči na ponedeljek bodo nevihte z nalivi zajele osrednjo Slovenijo ter se v ponedeljek razširile nad vso državo. Na severozahodu države bo padlo več kot 120 litrov dežja na kvadratni meter, drugod pa od 40 do 70 litrov na kvadratni meter.

Ponedeljek bo deževen in občutno hladnejši, pravijo na Arso, kjer dodajajo, da se bo meja sneženja prehodno spustila do okoli 1200 metrov nadmorske višine. Zapihal bo severni veter, na Primorskem zmerna burja.

V ponedeljek zjutraj bodo temperature od 10 do 14, na Primorskem okoli 17, čez dan pa od 5 do 12, ob morju do 15 stopinj Celzija. Do torka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od zahoda delno zjasnilo. Topleje bo. Na Primorskem bo še pihala burja, drugje okrepljen severni veter. V sredo bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Danes in jutri bodo reke po vsej Sloveniji naraščale. Danes popoldne so začele naraščati reke v zahodni Sloveniji, predvsem Soča s pritoki in zgornji tok Save. Ponoči bodo začele naraščati reke v slovenski Istri in proti jutru reke v osrednji Sloveniji, jutri čez dan pa tudi vodotoki drugje po državi. Pretoki predvsem manjših rek in hudourniki lahko dosežejo velike letne pretoke. Razlivanja niso izključena. Plimovanje morja bo danes nekoliko povišano.
Vir:http://24ur.com/novice/slovenija/prihaja-kratka-ohladitev.html
http://www.rtvslo.si/okolje/padavine-so-se-ze-zacele-mogoce-tudi-poplave-in-toca/266521Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6256