Knin: požar le pogašen

Datum 14.9.2011 10:13:10 | Kategorija: Evropa

Na področju nekdanje vojašnice v Kninu je gasilcem uspelo pogasiti požar. Iz vojašnice ni več slišati eksplozij. Kdaj se bodo lahko prebivalci vrnili na domove, še ni znano.

Hrvaška državna uprava za zaščito in reševanje je sporočila, da je gasilcem uspelo pogasiti ogenj, a bodo kljub temu ostali na pogorišču in nadzorovali situacijo. Uprava je potrdila, da do eksplozij ne prihaja več. Evakuirali so 213 stanovalcev. Cestni in železniški promet na področju je še vedno prekinjen.

Sinoči so morali zaradi nevarnosti v zasilna prenočišča preseliti 213 tamkajšnih prebivalcev, prooča Jutarnji list. Kdaj se bodo ti lahko vrnili na svoje domove, še ni znano. Tudi o tem bo morala zadnjo besedo reči vojska, poroča 24sata.

Ognjeni zublji so nekdanjo vojašnico zajeli včeraj okoli 17.15. Požar se je pri tem razširil tudi na skladišče streliva, v katerem so po pojasnilih hrvaškega obrambnega ministrstva letalske bombe in neznana količina goriva. Zaradi nevarnosti močnejših eksplozij so ob šesti uri oblasti evakuirale tamkajšnje prebivalce.

VIR: http://www.zurnal24.si/knin-gasilci-cakajo-na-ukaz-vojske-clanek-134998

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6247