Pilot strmoglavil na travnik

Datum 9.9.2011 18:57:20 | Kategorija: Evropa

V naselju Turiška vas je strmoglavilo motorno letalo Aero 3. V nesreči je umrl 36-letni pilot, 35-letni kopilot pa je utrpel hude poškodbe. Po prvih podatkih je pilot priletel nizko nad gozd in strmoglavil na travnik.

V naselju Turiška vas v občini Slovenj Gradec je ob 14.35  strmoglavilo motorno letalo Aero 3. Nesrečo je za24ur.com potrdila tudi tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin.

V nesreči se je smrtno ponesrečil 36-letni pilot iz Šentjanža pri Dravogradu, 35-letni kopilot iz Šentjanža na Dravskem Polju pa se je huje poškodoval. Po prvih podatkih policije je pilot priletel nizko nad gozd in strmoglavil na travnik. Kraj nesreče so si poleg policistov in kriminalistov ogledali še preiskovalna sodnica, državna tožilka in letalski inšpektor.

Pomoč ponesrečencema so nudili reševalci ZRCK Ravne na Koroškem in gasilci PGD Slovenj Gradec in Turiška vas, piše na strani Uprave za zaščito in reševanje.

Vzrok nesreče še ni potrjen, saj preiskava še poteka.

Očividci: Letalo silovito treščilo v tla

Kolegi, ki so šokirani nad nesrečo pravijo, da sta bila vrhunska pilota. Očividci pravijo, da se je nesreča zgodila v trenutku. Letalo se je najprej nagnilo, za tem pa silovito treščilo v tla. Ko so očividci prispeli na kraj dogodka, je bil pilot že mrtev. Kopilot pa se je iz razbitin rešil sam.

Vir:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/v-blizini-slovenj-gradca-naj-bi-strmoglavilo-letalo.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6235