Pri Postojni se je prevrnila cisterna z vodikovim peroksidom

Datum 7.9.2011 20:53:26 | Kategorija: Evropa

Na nadvozu avtoceste pri Postojni se je prevrnila cisterna z vodikovim peroksidom. Strupena tekočina je začela iztekati iz cisterne, zato so takoj posredovali gasilci.

Nesreča se je zgodila okoli 17. ure na nadvozu avtoceste pri Postojni. Voznik tovornega vozila s cisterno, v kateri je prevažal vodikov peroksid, je po prvih neuradnih podatkih prehitro pripeljal v levi ovinek, zato se je cisterna prevrnila. Kot je za TV Dnevnik poročala Barbara Renčof, je zaradi nesreče obstal ves promet, nadvoz nad avtocesto pa je še vedno zaprt.

Iz cisterne je začel iztekati vodikov peroksid, odziv gasilcev in policije pa je bil zelo hiter. Takoj so zaprli ceste, ki vodijo proti nadvozu avtoceste, kjer se je zgodila nesreča, saj so hlapi vodikovega peroksida zelo nevarni, če se segreje na 70 stopinj, pa lahko eksplodira.

Najprej se je zdelo, da zaradi nesreče obstaja velika nevarnost za okolje, a se je pozneje izkazalo, da razen rahlo ožgane trave večjih posledic nesreče ne bo, saj so gasilci vodikov peroksid stalno redčili z vodo. Kot je še poročala Renčofova, so lahko prebivalci Postojne mirni, saj gasilci zagotavljajo, da nevarnih hlapov vodikovega peroksida ne odnaša proti mestu. Takoj ko bodo tovorno vozilo z dvigalom odstranili s ceste, bo promet spet normalno stekel.

http://img.rtvslo.si/_static/img/ib_shadow.gif); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: rgb(255, 255, 255); background-position: 0% 100%; background-repeat: repeat no-repeat; ">Postojna
Vodikov peroksid je lahko zelo nevaren za okolje. Foto: MMC RTV SLO
+ Video

Vir:

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/pri-postojni-se-je-prevrnila-cisterna-z-vodikovim-peroksidom/265768

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6230