Letalo se je dvignilo le 1,5 metra

Datum 7.9.2011 16:37:05 | Kategorija: Svet

V Rusiji je strmoglavilo potniško letalo, potem ko je zagorelo ob vzletu z letališča v bližini Jaroslava. Umrlo naj bi 43 oseb od 45, kolikor jih je bilo na krovu. Vzrok strmoglavljenja še ni znan.

V bližini ruskega mesta Jaroslav je strmoglavilo potniško letalo jak-42. Po besedah ministra za izredne razmere se bojijo, da je umrlo 43 ljudi od 45, kolikor jih je bilo na krovu letala. Med smrtnimi žrtvami je osem članov posadke.

Letalo se je po vzletu dvignilo le 1,5 metra nad zemljo, zatem je strmoglavilo in zagorelo ob trku ob tla. Del letalskega trupa naj bi pristal v reki Volgi.

Na letalu so bili hokejisti domačega kluba Lokomotiv Jaroslav, ki so bili na poti na tekmo v okviru Kontinentalne hokejske lige v belorusko prestolnico Minsk. V preteklosti so že osvojili naslov državnega prvaka, v njihovih vrstah je bilo več hokejskih zvezdnikov.

Vzrok strmoglavljenja še ni znan. Nekateri strokovnjaki predvidevajo, da je odpovedala oprema ali je pilot storil napako, drugi govorijo o napadu.

Nesreča se je namreč zgodila v času, ko v Jaroslavu poteka politični forum, na katerem bi moral ta teden nastopiti tudi predsednik Dmitrij Medvedjev. Predsednik je sicer že izrazil sožalje svojcem umrlih, obiskal pa bo tudi kraj nesreče.

Premier Vladimir Putin je medtem naročil prometnemu ministru Igorju Levitinu, naj odpotuje na kraj nesreče.

Vir:

http://24ur.com/novice/svet/v-rusiji-strmoglavilo-letalo.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6229