Trčil v tovornjak in umrl

Datum 7.9.2011 14:58:05 | Kategorija: Evropa

Voznik avtomobila, ki je na cesti med Solkanom in Plavami iz neznanega razloga zapeljal levo in trčil v tovornjak, ki je prevažal plinske jeklenke, je umrl na kraju nesreče.

Ob 10.11 so novogoriške policiste obvestili o hudi prometni nesreči na regionalni cesti med Solkanom in Plavami, natančneje med Dolgo Njivo in gostiščem Dermota.

Po dosedanjih ugotovitvah je 38-letni voznik tovornega vozila za prevoz nevarnega blaga, ki je prevažal plinske jeklenke, vozil iz Solkana proti Plavam. Med Dolgo Njivo in gostiščem Dermota je na ravnem delu ceste iz nasprotne smeri pripeljal 63-letni voznik avtomobila rover iz Nove Gorice, ki je iz neznanega vzroka nenadoma zavil v levo in čelno trčil v tovornjak.

Avtomobil je odbilo, nato pa je obstal. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in je umrl na kraju prometne nesreče. Po trčenju je tovornjak zapeljal desno izven vozišča v obcestni zid, od koder ga je odbilo v levo, prebilo odbojno ograjo na levi strani vozišča, kjer je tudi obstalo. Smrt voznika avtomobila je na kraju nesreče potrdila tudi zdravnica iz Zdravstvenega doma Nova Gorica, ki je nato odredila obdukcijo.

Poleg policistov, gasilcev in reševalcev sta bili na kraju tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Prometni policisti bodo v zvezi s prometno nesrečo podali poročilo na tožilstvo.

Vir:

http://24ur.com/novice/crna-kronika/trcil-v-tovornjak-in-umrl-3.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6228