Odneslo ga je čez vozišče in v gasilski kombi

Datum 31.7.2011 8:29:53 | Kategorija: Slovenija

Velika Polana, 31.07.2011, 07:31 | M.M.

Voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča najprej zapeljal na desno bankino, od tam pa čez vozišče, nato pa je trčil v nasproti vozeče gasilce, pravijo policisti.
Murskosoboški policisti so sporočili, da se je včeraj nekaj pred 21. uro v občini Velika Polana pripetila prometna nesreča. Na cesti Velika Polana–Gomilica pred odcepom za Brezovico sta trčila osebno vozilo in gasilski kombi. Voznik osebnega avtomobila je po ugotovitvah policistov zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča najprej zapeljal na desno bankino, od tam čez vozišče, nato pa je trčil v nasproti vozeče gasilce.
Pri trčenju se je v gasilskem kombiju pet oseb hudo telesno poškodovalo, dve pa lažje. Njihovi kolegi iz društva Nafta Lendava so morali s tehničnim posegom rešiti pet ukleščenih oseb. Odklopili so tudi akumulatorje na vozilih, nudili razsvetljavo ter pomoč ekipam nujne medicinske pomoči iz Lendave, Murske Sobote in Ljutomerja. Gasilci so tudi požarno in prometno zavarovali mesto nesreče ter očistili cestišče, pri tem pa so jim pomagali člani prostovoljnega gasilskega društva Velika Polana.
V nesreči je hude telesne poškodbe utrpel tudi voznik osebnega avtomobila. Vsi udeleženci prometne nesreče so bili odpeljani v bolnišnico, kjer so ostali na zdravljenju, so še dodali policisti.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6164