Udar strele
 zanetil požar

Datum 12.7.2011 20:18:11 | Kategorija: Slovenija

Torek, 12. 07. 2011, 20:00

RAVNE PRI ŠOŠTANJU - Ponedeljkovo popoldansko neurje, ki se je zneslo nad Šoštanjem, si bodo za vselej zapomnili na domačiji Pri Srakovnikovih v zaselku Ravne številka 105 v okolici Šoštanja.
Okoli 17. ure je med dežjem v njihovo spodnje gospodarsko poslopje velikosti 20 x 8 metrov udarila strela in zanetila uničujoč požar. Ta se je bliskovito razširil najprej po prvem poslopju, nato pa še na sosednje gospodarsko poslopje velikosti 12 x 6 metrov. Ognjeni zublji, ki so švigali več deset metrov visoko, so obe skoraj novi gospodarski poslopji uničili v celoti, ob tem pa tudi nove kmetijske stroje in več bal sena za živino, ki je bila v bližnjem zidanem gospodarskem poslopju. Da se ogenj ni razširil še na to gospodarsko poslopje, so preprečili gasilci iz Šoštanja, z Raven, iz Topolšice, Gaberk in Velenja, ki so dobri dve uro gasili požar s šestimi cisternami. 
Skupaj je gasilo več kot 40 ognjenih bojevnikov, do jutra pa je bila na kraju dogodka požarna straža. Grozovite posledice požara so bile vidne še včeraj, ko so jih domačini počasi odstranjevali. 
»Obe gospodarski poslopji sta bili na novo zgrajeni, tudi kmetijski stroji so bili praktično novi. K sreči mi je uspelo rešiti traktor, saj sem se nekaj minut pred udarom strele odpeljal k sosedom po telička. Požar je prva opazila teta, mene je poklicala partnerica Mateja. Takoj smo začeli gasiti z domačimi aparati, poklicali smo tudi gasilce. Ne morem verjeti, da se je kaj takega zgodilo. Vse imam zavarovano, a seveda vem, da bom moral vse skupaj narediti na novo,« je včeraj povedal lastnik kmetije Janez Goršek, ki so mu pomoč ponudili tudi z občine, saj mu bodo za začetek pomagali odvoziti uničene stvari na deponijo.«
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6128