Nad ogenj v Žičah kmalu z GVM1

Datum 29.1.2005 5:40:00 | Kategorija: Slovenija

Žiče,29.1.2005

Prostovoljno gasilsko društvo Žiče bo letos praznovalo srebrni jubilej samostojnega delovanja in 22 let, odkar so se pobratili z Zgornjo Velko. Sam začetek pa sega v leto 1923, ko sta društvi Draža vas in Žiče delovali skupaj.
Smelo so zakorakali v leto 2005. Januarja so v garažo zapeljali povsem novo vozilo Renault master, ki bo dobilo še vso opremo. Predsednik društva Zvone Klokočovnik je povedal, da imajo poleg novega še dve vozili, trideset let staro avtocisterno TAM 5500 in šest let staro orodno vozilo. Brez cisterne bi krajane v sušnih obdobjih težko oskrbovali s pitno vodo. Novo vozilo se bo po pridobitvi dodatne opreme preimenovalo v GVM1, krstili pa ga bodo poleti na praznik svojega zavetnika sv. Petra.

S seznama članov, na katerem je 30 imen, je razvidno, da prevladuje priimek Klokočovnik. "Moj stric Miha je eden izmed prvih ustanovnih članov društva in je gasilec že celih štirideset let. Navdušil je tudi sinova, ki sta zelo aktivna. Bil sem že član gasilskega društva v Draži vasi, ko pa smo se odločili za samostojnost, sem se vključil v žiško društvo. Postopoma so se nam v Žičah priključili še moji trije bratje, gasilka pa je bila tudi moja sestra. Pomagati sočloveku, sosedu, znancu je za nas nekaj najlepšega. Pridno nam sledijo mladi, ki so zelo aktivni, imajo izredno voljo in se nam tako za prihodnost ni bati," je še povedal predsednik.
det
vir : večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=612