Zgoreli ženski škornji

Datum 29.1.2005 5:40:00 | Kategorija: Evropa

Hrvaška,Plitvice,27.1.2005

Neznanec je pri Zagrebu zanetil požar na slovenskem tovornjaku

Na parkirišču ob motelu Plitvice na zagrebški obvoznici pri Lučkem, na območju Novega Zagreba, je v četrtek ob 19.10 neznanec zanetil požar na tovornjaku znamke Mercedes actros s slovensko registracijo. Vozilo je skoraj v celoti uničeno, enako tudi tovor, ženski škornji, namenjeni izvozu v Srbijo in Črno goro.
Ogenj je uničil tako tovorno vozilo kot pošiljko ženskih škornjev.

Hrvaški policisti so ugotovili, da je voznik tovornjaka, 47-letni slovenski državljan, za neko slovensko podjetje prevažal še neugotovljeno količino ženskih škornjev. Pošiljka je bila namenjena podjetju v SČG, ker pa tam iz neznanih razlogov niso želeli prevzeti pošiljke, se je voznik s tovorom vračal v Slovenijo. Na poti se je ustavil na parkirišču v bližini motela Plitvice, da bi popil kavo, tako je vsaj povedal hrvaškim policistom. Kmalu potem je opazil plamene na tovornjaku in šele poklicni gasilci iz Zagreba so ogenj pogasili. V požaru ni bil nihče poškodovan, škodo pa so ocenili na 1,4 milijona kun.

Včeraj zjutraj so si kraj požara ogledali tudi kriminalisti in ugotovili, da je neznanec na desni strani vozila z ostrim predmetom razrezal cerado in jo zažgal. Ogenj je zajel naložene kartonske škatle z ženskimi škornji. Storilec je zanetil požar še na prikolici, tudi tu je bil tovor popolnoma uničen, enako kot sama prikolica.
čk


vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=611