50 gasilcev ga ni moglo rešiti iz silosa

Datum 20.6.2011 14:17:18 | Kategorija: Slovenija

Delavca betonarne je med delom v silosu do vratu zasul pesek. Po neuspelem večurnem ročnem odkopavanju so policisti, gasilci in gorski reševalci morali poiskati drugo pomoč.

V petek malo po 20. uri je v betonarni v naselju Gorenje delavec padel v betonski silos. V silosu je bilo okoli 80 kubičnih metrov finega drobnega peska, v katerega se je nesrečni delavec začel ugrezati. Na pomoč so nemudoma prihiteli PGD Velenje, Paška vas in Šmartno ob Paki ter začeli ročno odstranjevati pesek iz objekta. Odzvali so se tudi celjski gorski reševalci, ki so delavca stabilizirali z vrvmi, saj je bil do prihoda pomoči v pesku že prek vratu.
Reševanje in silosa - 4

(Foto: PGD Velenje)

"Nikakor ga niso uspeli rešiti, čeprav je na kraj nezgode prispelo okoli 50 gasilcev," je za 24ur.com petkov dogodek potrdil David Geršak, direktor podjetja Vacsi, ki je nato priskočilo na pomoč. Kot je pojasnil, so reševalci uvideli, da potrebujejo dodatno pomoč. "Policija in gasilci so nas našli preko spleta, kjer so pač videli, da razpolagamo s tovrstno opremo. Po kontaktu z njimi smo posebni industrijski sesalec interventno pripeljali na kraj dogodka in pričeli z reševanjem," je dejal in nadaljeval, da so pesek v naslednjih dveh urah izsesali ter malo pred tretjo uro zjutraj vendarle rešili ponesrečenca. Lažje poškodovanega so nato z reševalnim vozilom NMP prepeljali v celjsko bolnišnico.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6094