ZDA: trčenje vlakov

Datum 26.1.2005 22:37:38 | Kategorija: Svet

Los Angeles - V predmestju Los Angelesa je ob 6. uri po lokalnem času, prišlo do trčenja dveh potniških primestnih vlakov in tovornega vlaka, ki ga je povzročil 26-letnik, ki je skušal narediti samomor. Po poročanju BBC je v nesreči umrlo najmanj deset potnikov, blizu 200 pa je ranjenih.


Kot je na novinarski konferenci povedal predstavnik policije Lee Baca, je do nesreče je prišlo, ko je eden od potniških vlakov trčil v avtomobil, "namenoma" parkiran na tirih, nato pa iztiril in trčil še v dva vlaka. Voznik avtomobila, ki je stal na tirih, je nesrečo preživel. CNN poroča, da je voznik avtomobila, 26-letni Juan Manuel Alvarez, avtomobil parkiral na tire in najverjetneje hotel izvesti samomor.Vendar je tik pred trčenjem izstopil iz avtomobila in dogajanje zgolj opazoval. Nekaj vagonov potniškega vlaka je zajel ogenj, nekaj pa se jih je prevrnilo.

Alvareza je policija že aretirala in bo najverjetneje obtožen umora.

Bo mrtvih še več?

"Tako silovitega trčenja vlakov še nisem videl," je povedal predstavnik losangeleških gasilcev Rex Vilaubi. Več sto gasilcev in policistov išče ponesrečene in preživele, ujete v razbitinah vlakov. 40 ranjenih naj bi bilo po poročanju BBC v kritičnem stanju. (STA)

vir: www.siol.net
26.1.2005, 21:35Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=609