Sneg in veter ovirata promet

Datum 25.1.2005 19:10:00 | Kategorija: Slovenija

Ljubljana | 26.1.2005 | STA/B.S.

Ceste po Sloveniji so deloma zasnežene, zato obstaja nevarnost poledice. Težave v prometu pa ponekod povzroča tudi močan veter. ....
spacer
spacer


zasnezena cestaPrevidnost na cestah ni odveč
.
spacer
spacer


Ponekod na Kočevskem in Notranjskem so ceste delno zasnežene oziroma se na njih nahaja snežna brozga, zato voznike opozarjamo na nevarnost poledice ter prilagoditev hitrosti razmeram.

Zaradi snežnih zametov je regionalna cesta Poljčane - Podplat za osebna vozila prevozna z zimskimi pnevmatikami, za vsa tovorna vozila pa je promet prepovedan.
Na severovzhodu države ter ponekod na Koroškem in Dolenjskem sneži, zaradi močnega vetra pa na posameznih odsekih nastajajo snežni zameti, zato voznike opozarjamo na skrajno previdno vožnjo. 

 

Na cesti prek mejnega prehoda Babno Polje zaradi sneženja in slabih voznih razmer na cestah na hrvaški strani velja prepoved prometa za vsa tovorna vozila.

Težave ponekod povzroča tudi močan veter. Zato je na avtocesti Karavanke - Vrba hitrost vožnje omejena na 80 kilometrov na uro, na odseku hitre ceste Ajdovščina - Podnanos in regionalnih cestah Selo - Ajševica in Ozeljan - Vogrsko pa je zaradi močne burje z sunki do 100 kilometrov na uro prepovedan promet za tovorna vozila s hladilniki in ponjavami do skupne mase 8 ton.vir:24.comp.s.

Zato previdno na intervencijah tovariši !Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=605