Velik požar v skladišču podjetja Agro Ruše

Datum 15.5.2011 15:38:32 | Kategorija: Slovenija

V Rušah je zagorelo v skladišču podjetja Agro Ruše. Gasilci so požar že pogasili, do izteka nevarnih snovi naj ne bi prišlo. Ker gre za vnetljive snovi, je na kraju dogodka še vedno najmanj 50 gasilcev. Škoda je ogromna.

Okoli 12.30 je v Rušah zagorelo v podjetju Agro Ruše, ki se ukvarja z mešanjem umetnih gnojil, delajo pa tudi zaščitne premaze za les. Kot smo izvedeli, je zagorelo v skladišču. Poslopje podjetja, v katerem je zagorelo, se sicer nahaja na območju nekdanje tovarne dušika Ruše. Požar so potrdili tudi policisti, ki so sporočili, da v njem ni bil poškodovan nihče.

Požar v Rušah - 3

Dim se je vil visoko nad tovarno. (Foto: Tomaž Robič)

Gasilcem je požar uspelo pogasiti, kako nevaren pa je lahko dim, ki se je vil visoko nad tovarno in so ga opazili tudi v 15 kilometrov oddaljenem Mariboru, pa za zdaj ni znano. Na terenu je še vedno od 50 do 60 gasilcev, na pomoč so priskočila vsa gasilska okoliška društva in tudi pripadniki Poklicne gasilske enote Maribor. Do izteka nevarnih snovi naj po naših podatkih ne bi prišlo.

 V zadnjih nekaj letih je to že tretji požar na tem območju. Škoda je ogromna, natančna ocena pa še ni znana. A brez hitrega posredovanja gasilcev bi bila škoda zagotovo še večja.

Vir: http://24ur.com/novice/crna-kronika/velik-pozar-v-tovarni-v-rusah.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6025