Pod ruševinami umrlo najmanj šest oseb

Datum 11.5.2011 21:13:42 | Kategorija: Evropa

Potres z magnitudo 5,3 je stresel mesto Lorca na jugu Španije. Umrlo je najmanj šest oseb, številni naj bi bili poškodovani. Sprva je območje stresel sunek z magnitudo 4,4, dve uri pozneje pa je sledil še en potres. Porušile so se tudi nekatere stavbe.

Potres v Španiji

Mesto Lorca na jugu Španije je stresel potres z močjo 5,3. Župan Francisco Jodar je potrdil, da je umrlo šest oseb. Nekateri pa poročajo že o sedmih žrtvah, številni naj bi bili poškodovani. Španski premier Jose Luis Rodriguez Zapatero je na območje že poslal vojaške enote, ki bodo pomagale lokalnemu prebivalstvu.

Epicenter potresa je bil v mestu Lorca, v regiji Murcia. Potres so čutili tudi v Madridu. Sprva je območje stresel sunek z magnitudo 4,4. Poročila so kazala, da večje škode ne bo, med lokalnim prebivalstvom pa je povzročil preplah. Dve uri pozneje je sledil še en potres, in sicer z magnitudo 5,3. Porušilo se je nekaj starejših stavb. Med njimi tudi mestni stolp z uro. Oblasti so zaradi nevarnosti zemeljskih plazov evakuirale bolnišnico Rafael Méndez. Bolnike so premestili v bližnje bolnišnice. Območje je streslo še nekaj popotresnih sunkov.

Potres v Španiji

Mesto Lorca je že leta 2005 stresel potres z magnitudo 4,7, v katerem je bilo poškodovanih 900 hiš, a smrtnih žrtev ni bilo.  Današnji potres pa je ravno zaradi rušenja stavb terjal smrtne žrtve.

Na ulicah je na tisoče prestrašenih ljudi, ki jih je presenetilo tresenje tal. Reševalci hodijo od hiše do hiše in iščejo morebitne žrtve.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6019