Tržnico zajel velik požar

Datum 10.5.2011 20:26:53 | Kategorija: Svet

Na znani poljski tržnici z azijskim in kitajskim tekstilom je izbruhnil velik požar. Najverjetneje so ga zanetili gradbeni delavci, ki so znotraj kompleksa opravljali neka dela.

Na tekstilni tržnici Wolka Kosowska, ki se nahaja na obrobju Varšave, je izbruhnil velik požar. Z ognjenimi zublji, ki jih je spremljal visoko v nebo segajoč oblak dima, se je borilo več kot 30 gasilnih vozil, gasilci pa so ognju poskušali preprečiti, da bi se razširil in dosegel okoliške stavbe. "V trenutku je vse gorelo, požar se je hitro širil,“ je povedal eden od gasilcev.

Požar na Poljskem

Dimni oblak nad objektom, ki ga je zajel ogenj.

Ni še znano, kaj je zanetilo požar, ki je zajel površino, veliko 32.000 kvadratnih metrov. So pa prav tedaj znotraj objekta potekala gradbena dela. "Moj oče je opazil ogenj, a je mislil, da je to povezano z deli, ki jih opravlja gradbeno podjetje. Ko je bilo dima vse več, je poklical gasilce. Tedaj pa sva že zaslišala sirene,“ je opisala očividka.

Wolka Kosowska je sicer znana tržnica z azijskim in kitajskim tekstilom. V stavbnem kompleksu so trgovine, pisarne in skladišča, kjer svojo robo hrani ali prodaja nekaj sto podjetij.

Vir: http://24ur.com/novice/crna-kronika/video-trznico-zajel-velik-pozar.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=6016