Eksplozija in požar v Zidanem mostu

Datum 30.6.2004 8:56:18 | Kategorija: Slovenija

Včeraj zjutraj odjeknila eksplozija na tovorni železniški postaji v Zidanem Mostu / Eksplodirala plinska jeklenka / Delavec, ki je vstopil v priročno skladišče in prižgal luč, je k sreči le lažje poškodovan / Za osem milijonov tolarjev škode

Na tovorni železniški postaji v Zidanem Mostu je včeraj ob 6.30 odjeknila močna eksplozija in skoraj v celoti razdejala poslopje Slovenskih železnic. Pri tem se je k sreči lažje poškodoval le en človek. Eksplozija, ki se je slišala daleč naokoli, je po nestrokovnih ocenah povzročila za več milijonov škode - govori se o osmih milijonih tolarjev.

Eksplozija je odjeknila ob 6.30, ko je eden izmed delavcev podjetja Slovenske železnice vstopil v notranjost stavbe, kjer so imeli delavci shranjeno priročno orodje. Menda je prižgal luč, zatem je odjeknila eksplozija. V okolici stavbe so se zadrževali še drugi delavci, ki so se v Zidanem Mostu ustavili na poti na delo v Ljubljano. V prostorih, v katerih je odjeknila eksplozija, so bili mizarska delavnica in skladišča. K sreči so bili delavci od stavbe toliko oddaljeni, da jih eksplozija ni poškodovala. Eksplozija je poleg poslopja uničila osebno vozilo, ki je stalo v neposredni bližini stavbe.

Poškodovanega 55-letnega Marjana Pečnika iz Sevnice, ki je dolga leta zaposlen pri Slovenskih železnicah, so odpeljali na pregled v bolnišnico, tam so ugotovili, da ni huje poškodovan. Po prvih ocenah bo treba stavbo, ki so jo včeraj delavci očistili, porušiti. Po prvih ugotovitvah na kraju dogodka naj bi bilo eksplodiralo v mizarski delavnici, nato pa se je pokazalo, da je morda eksplodirala plinska jeklenka v skladišču. Požar, ki je izbruhnil ob eksploziji, so pogasili gasilci iz Zidanega Mosta, Laškega in Celja.

Kriminalisti in policisti so včeraj dopoldan preiskovali vzroke eksplozije. V uradni policijski izjavi, ki so jo posredovali, so zapisali, da je eksplodiralo v priročnem skladišču železniške postaje, kjer so imeli delavci shranjeno različno orodje in štiri plinske jeklenke. Tri med njimi so bile prazne, ena pa je bila polna. Ko je eden izmed delavcev vstopil v skladišče, je polna plinska jeklenka eksplodirala. Več o vzrokih eksplozije naj bi bilo znano, ko bo preiskava končana.

Vir: Večer, 30.06.2004


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=60