Huda prometna na AC Šentilj-Pesnica

Datum 23.4.2011 16:35:54 | Kategorija: Evropa

Na štajerski avtocesti med priključkom Šentilj in cestninsko postajo Pesnica v smeri Maribora je voznik osebnega vozila trčil v zaščitno ograjo. V vozilu, ki je po trku zagorelo, je bilo pet oseb, med njimi trije otroci. Enoletnik in petletnik sta za posledicami nesreče umrla.
Okoli 6.45 zjutraj se je na štajerski avtocesti med priključkom Šentilj in cestninsko postajo Pesnica v smeri Maribora zgodila prometna nesreča.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik PU Maribor Bartolo Lampret, je 70-letni moški vozil osebni avtomobil Mercedes po levem prometnem pasu avtoceste A1, iz smeri Šentilja proti Dobrenju. Izven naselja Zgornje Dobrenje je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad vozilom, le-to pa je začelo drseti bočno v desno in po slabih 60 metrih s prednjim delom trčilo v odbojno ograjo. Nato je vozilo preko nabrežine ob avtocesti dvignilo v zrak in po več kot 35 metrih je trčilo v drevo, ter ga odlomilo. Na razdalji več kot 25 metrov se je vozilo nato večkrat prevrnilo in na koncu obstalo v regulacijskem potoku.

Več na 24ur.com: http://24ur.com/novice/crna-kronika/foto-trcil-v-zascitno-ograjo.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5991