Pred cestninsko postajo trčilo več vozil

Datum 21.4.2011 21:16:41 | Kategorija: Slovenija

Na štajerski avtocesti je v bližini cestninske postaje Vransko trčilo več vozil. "Ko smo prispeli na kraj, je izgledalo zelo hudo," so dejali gasilci, ki so rešili ponesrečence.

Okoli 10. ure se je na avtocesti, približno dva kilometra pred cestninsko postajo Vransko, v smeri Trojan zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil.

S policije so sporočili, da je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozeče vozilo, ki ga je odbilo v vozilo, ki je vozilo pred njim, in še v vozilo, ki je bilo na njegovi desni strani. V prometni nesreči se je huje poškodoval voznik osebnega vozila, v katerega je trčil povzročitelj. Cesta je bila za ves promet znova odprta okoli 11.30.

Poveljnik PGE Celje Janko Požežnik je za 24ur.com dejal, da so na pomoč nemudoma napotili tudi dve gasilski vozili. Ob prijavi je bilo celo javljeno, da eno od vozil gori. "Nesreča se je zgodila približno dva kilometra pred cestninsko postajo Vransko, prišlo pa je do naleta več vozil. Ko smo prispeli na kraj, je na prvi pogled izgledalo precej hudo. Vozila so bila močno poškodovana, ena oseba pa je bila ukleščena. Rešili smo jo, nato pa so jo reševalci odpeljali v celjsko bolnišnico,“ je pojasnil. Požara k sreči ni bilo.

Poleg šestih poklicnih gasilcev PGE Celje so v akciji posredovali tudi gasilci sestavljene enote CPV Domžale iz AC baze DARS Vransko, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine.

www.24ur.com tudi foto

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5989