Kolesar trčenja ni preživel

Datum 14.4.2011 21:52:42 | Kategorija: Slovenija

V mariborski bolnišnici je umrl kolesar, ki ga je dopoldne v mestu zbila 54-letna voznica. Trčenja ni mogla preprečiti, je sporočila policija, ki očividce hkrati poziva, naj ji pomagajo razjasniti okoliščine nesreče.

Zaradi posledic prometne nesreče, ki se je nekaj po 10. uri zgodila v Mariboru, je v bolnišnici umrl 75-letni kolesar. Zbila ga je 54-letna voznica osebnega avtomobila iz Maribora, ki trčenja ni mogla preprečiti, so sporočili s Policijske uprave Maribor, kjer očividce tudi pozivajo, naj se jim javijo za dodatna pojasnila.

Mariborčan je vozil kolo po Ravni ulici v Mariboru iz smeri Ilirske ulice proti Dupleški cesti. Ko je pripeljal do prednostne Dupleške ceste, se ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval skozi stoječo kolono vozil, ki so čakala na zeleno luč na semaforju v križišču Dupleške ceste in Tezenske ulice.

V tistem trenutku je z njegove desne strani, iz smeri Tezenske ulice, pripeljala voznica osebnega avtomobila in trčila v kolesarja. Padel je na pokrov motorja, od tam pa na tla. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer je umrl.

Vir:24ur.com

http://24ur.com/novice/crna-kronika/kolesar-trcenja-ni-prezivel.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5982