Iz razbitin so mu pomagali gasilci

Datum 11.4.2011 22:21:40 | Kategorija: Slovenija

ČRENŠOVCI – Nekaj po 15. uri se je na regionalni cesti Lendava–Murska Sobota, na odseku Hotiza–Hotiško jezero pripetila huda prometna nesreča.

Voznik osebnega avtomobila, Anton Ratnik (40) iz Tišine se je z avtom znamke Renaul clio peljal iz smeri Lendave. Izven naselja Hotiza (zaselek Grede), kjer je vozišče sicer ravno, je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na desno bankino in nekaj časa peljal po njej. Nato pa je sunkovito zavil v levo in nazaj na vozišče, pri čemer je zadnji del avta obrnilo (za 90 stopinj desno). Avto je nato bočno drsel čez vozišče proti levi bankini, kjer je zdrsnil z vozišča in s prednjim desnim bočnim delom trčil v drevesa ob cesti. Po trčenju v drevesa ga je odbilo nazaj na vozišče, kjer je obstal na kolesih.

Hudo poškodovanega voznika, ki je bil na srečo privezan z varnostnim pasom, so iz razbitin rešili poklicni gasilci PiGD Nafta Lendava, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Zaradi reševanja prometne nesreče je bila cesta popolnoma zaprta, zato je promet potekal izmenično enosmerno po traktorski stezi ob regionalni cesti.

www.slovenskenovice.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5973