Trije poškodovani v požaru na Viru pri Stični

Datum 8.4.2011 20:54:25 | Kategorija: Slovenija

08.04.2011 -LJUBLJANA

Ob 14.25 je v naselju Vir pri Stični v občini Ivančna Gorica zagorela streha prizidka stanovanjske hiše, ki služi kot drvarnica.
Ogenj se je razširil na ostrešje in leseno oblogo hiše ter uničil okno in močno poškodoval fasado. Požar so pogasili gasilci PGD Stična, Šentvid pri Stični in Hudo-Ivančna Gorica. 
V času požara je bilo v stanovanjski hiši več oseb, ki so se pravočasno umaknile. Pri umiku so se tri osebe poškodovale (po podatkih policije ni nihče v življenski nevarnosti in gre za lažje poškodbe) in so bile odpeljane v Ljubljanski klinični center. Vzrok požara in višina materialne škode se še vedno ugotavlja, pojasnjuje Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.
CELJE
S pomočjo sosedov pogasili tudi požar v Ložnici pri Žalcu, ena oseba se je poškodovala.
Ob 14.24 pa je v naselju Ložnica pri Žalcu v občini Žalec zagorelo v pomožnem lesenem objektu. Ogenj, ki je poškodoval objekt in uničil nekaj priročnega orodja, manjših strojev, motorno kolo, dve kolesi ter dve vrtni kosilnici, so ob pomoči sosedov pogasili gasilci iz PGD Ložnica pri Žalcu, Žalec in Gotovlje. Pri gašenju požara se je ena oseba poškodovala. 
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5963