80 vozil silovito trčilo v peščenem viharju

Datum 8.4.2011 18:58:41 | Kategorija: Svet

Rostock, 08.04.2011, 18:52 | T.V.

V trčenju najmanj 80 avtomobilov na nemški avtocesti v bližini Rostocka je umrlo najmanj deset ljudi. Vzrok trčenja je bila slaba vidnost zaradi peska, ki ga je nevihta zanesla na avtocesto.
Silovit  nalet avtomobilov se je zgodil na avtocesti A 19, najmanj 20 avtomobilov pa je zaradi posledic trčenja popolnoma zgorelo, med njimi tudi tovornjak, ki je prevažal nevarne snovi, poroča avstrijski ORF.
''Na kraju nesreče vlada kaos,'' je dejal očividec. Zaradi nesreče so zaprli avtocesto med Berlinom in Rostockom, kjer je med konci tedna promet običajno zelo gost.
Vzrok trčenja je bila slaba vidljivost zaradi peska, ki ga je ves dan trajajoče neurje dvignilo z bližnjih polj. Vidljivost je bila manj kot 100 metrov, pesek pa je pokril tudi površino avtoceste.
V nesreči je bilo ranjenih 97 ljudi, med njimi najmanj 25 huje. Trčenje je bilo tako silovito, da so po nesreči nekateri avtomobili ležali 50 metrov od kraja trčenja. Ljudje, ki so se uspeli izvleči iz avtomobilo, so stali ob cesti, medtem ko so rešilni avtomobili odvažali poškodovance s prizorišča nesreče.
''V stanju popolnega šoka so, vse njihove stvari, denar in prtljaga so še v avtomobilih,'' je nemškemu častniku Bild dejala Evelyn Ruß-Deutschle, ki je med vračanjem z delovnega mesta po radiu slišala za nesrečo in se odločila, da poškodovancem nudi medicinsko pomoč.
''Prej je okoli tekal moški in iskal svojo družino, spoloh ne vem, ali so mu lahko pomagali,'' je še dejala, preden se je posvetila starejšemu paru, ki se je s koco okoli ramen tresel pred reševalnim vozilom, poroča Bild.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5962