Oče po skoku skozi okno umrl, hči v kritičnem stanju

Datum 29.3.2011 8:26:17 | Kategorija: Slovenija

"Gasilci so ob prihodu na kraj začeli postavljati "ponjavo", moškega pa so policisti poskušali pomiriti po prenosnem telefonu. Oče je stal ob oknu z otrokom v naročju in še naprej grozil ter zahteval, naj se intervencijske ekipe umaknejo."
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/oce-po-skoku-skozi-okno-umrl-hci-v-kriticnem-stanju/254024
Oče je skozi okno vrgel svojo petletno hčer in nato za njo skočil še sam. Deklica je preživela in je še vedno v kritičnem stanju, oče pa je na kraju nesreče umrl.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so v sporočilu za javnost pojasnili, da je bil Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana ob 18.33 obveščen, da naj bi 42-letni moški iz okolice Vinice v stanovanju varuške svojega petletnega otroka na Zaloški cesti v Ljubljani kršil javni red in mir. Moški se je sporekel z nekdanjo partnerico, ki je zato zapustila stanovanje in poklicala policijo.

Policisti so nekaj minut po prejetem klicu prišli do stanovanja v 9. nadstropju, ker pa so bila vhodna vrata stanovanja zaklenjena, niso mogli vstopiti. Moški je začel takoj groziti, da bo iz stanovanja skozi okno vrgel otroka, če se policisti ne umaknejo. Policisti so se zaradi resnih groženj umaknili, na kraj pa so prišli tudi gasilci in policijski pogajalec.

Uresničil je grožnje
Gasilci so ob prihodu na kraj začeli postavljati "ponjavo", moškega pa so policisti poskušali pomiriti po prenosnem telefonu. Oče je stal ob oknu z otrokom v naročju in še naprej grozil ter zahteval, naj se intervencijske ekipe umaknejo.

Ob 19.20 je najprej vrgel otroka, ki je padel na avtomobil, pri padcu pa se je hudo poškodoval, zato so ga reševalci takoj odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je še vedno na zdravljenju na Kirurški kliniki v enoti intenzivne terapije in je trenutno v kritičnem stanju.

Po tem dejanju naj bi policisti poskušali vdreti v stanovanje in moškega zadržati, a jih je ta prehitel in prej skočil skozi okno. Pristal je na betonski ograji in za posledicami poškodb umrl na kraju dogodka. Neuradno naj bi bil moški zaradi nasilja v družini že obsojen.

Zdravstveno stanje petletne deklice ostaja nespremenjeno, so povedali na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, kjer se deklica zdravi. Še vedno je v smrtni nevarnosti.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5927