Na parkirišču med bloki zagoreli trije avtomobili

Datum 28.3.2011 7:09:57 | Kategorija: Slovenija

Ponedeljek, 28.3.2011 (06:55)

Sinoči malo pred polnočjo je na parkirišču pred bloki na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu za zadaj še iz neznanih razlogov zagorelo osebno vozilo.
Na kraj so odhiteli novomeški poklicni gasilci in člani PGD Šmihel, do njihovega prihoda na Drsko pa je ogenj zajel še dve sosednji osebni vozili.
Ob pogledu na goreča vozila in med umikanjem ostalih parkiranih vozil prišlo do kar precejšnje zmede, v kateri je bilo poškodovane še nekaj pločevine. Gasilci so goreča vozila pogasili, odklopili akumulatorje in razsvetlili prizorišče, policisti pa so avto, ki je zagorel prvi, zavarovali in ga bodo temeljito pregledali, da bi ugotovili vzrok požara.
Iz posavskega centra za obveščanje poročajo o prometni nesreči, ki se je okoli 17.30 zgodila na cesti v Vrbini v občini Krško. V nesreči je bilo udeleženo eno osebno vozilo dve lažje poškodovani osebi pa so reševalci prepeljali v bolnišnico Brežice.
Sicer pa so imeli gasilci včeraj popoldne in v večernih urah veliko dela s požari v naravi. Suha trava in podrast sta okoli 18. ure gorela ob železniški progi v Stranski vasi (pri Novem mestu). Približno 200 kv. m. požara je so pogasili gasilci PGD Stranska vas, ob 22.30 pa so požar  podobnih razsežnosti v Stopičah pogasili tamkajšnji prostovoljni gasilci.
Ob 19. uri sta zagorela suha trava in grmičevje na Trubarjevi cesti v Šentjerneju. POčar na 100 kv. metrih so pogasili člani PGD Šentjernej, ob 20.30 pa so se travniškega požara na Preloki v občini Črnomelj na površini enega hektarja lotili gasilci PGD Preloka. 
S travniškimi požari so se spopadli tudi med naseljema Sušje in Vinice v Ribnici, pa med naseljema Cesta na Trato in Šalka vas v občini Kočevje, tam je gorelo kar na 14 ha površin, pa tudi na Novomeški cesti v Kočevju.
Malo po 19. uri so na Prečni poti v Metliki v dimniku stanovanjske hiše zagorele saje. Objekt so varovali gasilci PGD Metlika, ki so očistili dimnik in pregledali ostrešje.
Ob 18.45 je bilo na Rimski cesti v Trebnjem zaradi počene vodovodne cevi poplavljeno stanovanje v večstanovanjskem objektu. Gasilci PGD Trebnje so zaprli glavni vod vodovodne napeljave, počistili razlito vodo v stanovanju in sanirali posledice poplave. Preventivno so pregledali tudi sosednja stanovanja.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5922