Letalo strmoglavilo na hiše

Datum 24.3.2011 17:52:42 | Kategorija: Svet

V Kongu je letalo s štiričlansko posadko poskušalo zasilno pristati, a ni uspelo doseči morja. Strmoglavilo je na gosto naseljeno območje, pri tem pa je umrlo 23 ljudi.

Nesreča letala družbe Trains Air Congo se je zgodila 21. marca. Letalo je letelo iz prestolnice Republike Kongo Brazzaville v mesto Pointe Noire. Iz kontrolnega stolpa so pilotu letala odobrili pristanek na letališki stezi 17, a letalo steze ni doseglo – strmoglavilo je na gosto naseljeno območju mesta, ki je blizu letališča.

V nesreči so umrli vsi štirje člani posadke, hkrati pa je umrlo še 19 ljudi, ki so bili na tleh. Poškodovanih je bilo 20 stavb. Kongovska nacionalna agencija za civilno letalstvo (ANAC) je potrdila, da je v nesreči umrlo 23 ljudi, dodala pa, da je bilo 14 ljudi ranjenih. ANAC je zanikala poročila, da bi bilo na letalu še pet ilegalnih potnikov.

Rusko veleposlaništvo v Kongu je potrdilo, da so bili vsi štirje člani posadke Rusi, in dodalo, da je posadka poskušala zasilno pristati na morju. Po neuradnih podatkih naj bi imelo letalo težave z motorji.

video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zcDtBoQEHS4

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5916