Močan potres med Mjanmarom in Tajsko

Datum 24.3.2011 17:45:15 | Kategorija: Svet

Območje jugovzhodne Azije je stresel močan potresni sunek z magnitudo 6,8. Žarišče je bilo v bližini tromeje med Tajsko, Mjanmarom in Laosom. Čutili so ga celo v vietnamski prestolnici.

Potres v Mjanmaru

V Hanoju so prebivalci po potresu odšli na ulice. (Foto: Reuters)

Danes je Tajsko, Mjanmar in Laos stresel potresni sunek z magnitudo 6,8. Žarišče je bilo 111 kilometrov severno od tajskega mesta Chiang Rai, ki leži v bližini tromeje med Tajsko, Mjanmarom in Laosom. Žarišče je bilo okoli 10 kilometrov pod površino zemlje. Sledila sta dva popotresna sunka z močjo 4,8 in 5,4.

Policija je sporočila, da je v provinci Chiang Rai umrla 53-letna ženska, ko se je ena od sten njene hiše zrušila. Reuters poroča, da poročil o drugih smrtnih žrtvah ali poškodovanih ni, da pa priče pravijo, da je bil potres izredno močan.

Sunek so čutili celo v Hanoju, glavnem mestu Vietnama. Tam so zaradi potresa celo evakuirali večnadstropne stavbe.

Mjanmar si še ni opomogel od divjanja ciklona Nargis, ki je maja 2008 v dveh dneh opustošil državo. V neurju in poplavah je umrlo okoli 140.000 ljudi. Močni vetrovi so namreč povzročili skoraj štirimetrske valove, ki so se razlili do 40 kilometrov v notranjost države in izbrisali celotna mesta in vasi.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5915