Zažgala lastno hišo

Datum 21.3.2011 7:44:32 | Kategorija: Slovenija

Da bi dobila denar od zavarovalnice, je 75-letnica z območja Lendave zažgala lastno hišo. Zaradi požiga ji grozi petletna zaporna kazen, nastalo pa je tudi za 30.000 evrov škode.

Pred dnevi je Regijski center za obveščanje v Murski Soboti ob 1.45 sprejel obvestilu o požaru na stanovanjski hiši na območju Lendave. Po prijavi so na kraj dogodka napotili gasilce in o požaru obvestili policiste.

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da so gasilci po prihodu začeli gasiti nadstrešek med hišo in gospodarskim delom, pod katerim je bil parkiran osebni avtomobil. Kljub zelo hitri intervenciji sta nadstrešek in osebni avtomobil v celoti pogorela, ogenj je zajel tudi ostrešje na gospodarskem delu. Med gašenjem so skozi okno opazili tudi manjši ogenj v hiši.

Ko so vstopili v stanovanjski del hiše in pogasili ogenj, so presenečeni ugotovili, da gori na več mestih po hiši. S hitro in učinkovito intervencijo so pogasili vse začetne požare in preprečili, da bi zajeli celotno hišo.

Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da je požig iz koristoljubja povzročila 75-letna lastnica hiše, ki je želela ogoljufati zavarovalnico. Zaradi suma kaznivega dejanja požiga jo bodo kazensko ovadili. Grozi ji do pet let zapora.

Kljub hitri in učinkoviti intervenciji gasilcev, ki so preprečili najhujše, je nastala premoženjska škoda v višini 30.000 evrov.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5907