S požigom hiše hotela do denarja

Datum 18.3.2011 11:40:34 | Kategorija: Slovenija

Lendava, 18.03.2011, 11:31

Da je požar sila nenavaden so ob intervenciji opazili že gasilci. Preiskava je pokazala, da je požar zanetila kar lastnica hiše in tako nameravala ogoljufati zavarovalnico.
Kriminalisti so po ogledu kraja požara in zbiranju obvestil ugotovili, da se je 75-letna lastnica stanovanjske hiše odločila zaradi koristoljubja – hotela je namreč ogoljufati zavarovalnico. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja požiga jo bodo kazensko ovadili.
Kljub hitri intervenciji policistov je nastalo za 30.000 evrov premoženjske škode. Požar je sicer izbruhnil pred dnevi ob 1.45 na območju Lendave.
Gasilci so ob prihodu na kraj začeli gasiti nadstrešek med hišo in gospodarskim delom, pod katerim je bil parkiran osebni avtomobil. Kljub zelo hitri intervenciji gasilcev sta nadstrešek in osebni avtomobil v celoti pogorela, ogenj pa je zajel tudi ostrešje na gospodarskem delu. Med gašenjem so gasilci skozi okno opazili tudi manjši ogenj v stanovanjski hiši.
Ko so gasilci vstopili v stanovanjski del hiše in pogasili opažen ogenj, so ugotovili, da gori na več mestih po hiši. Uspešno in hitro so pogasili vse začetne požare, tako da ogenj ni zajel celotne stanovanjske hiše.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5906