Zaradi obilnega dežja lahko poplavijo reke

Datum 16.3.2011 15:14:43 | Kategorija: Slovenija

V zahodni Sloveniji bo do četrtka zjutraj padlo od 70 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, zato lahko poplavljajo reke, opozarjajo na Arsu. Bregove bo predvidoma prestopilo tudi morje.


Hidroalarm

Na spletni strani Arso je opozorilo, da bo do četrtka zjutraj v zahodnih krajih padlo od 70 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. (Foto: ARSO)

Popoldne in v noči na četrtek bodo reke po vsej državi močneje narasle in večinoma dosegle velike pretoke, opozarjajo na Agenciji za okolje (Arso). Najbolj bodo narasle reke v zahodni, jugozahodni in osrednji Sloveniji, zlasti Soča, Vipava s pritoki, Idrijca, Reka, Kolpa, Gradaščica, Ljubljanica in Poljanska Sora. Na izpostavljenih mestih lahko reke poplavijo v območju vsakoletnih poplav.

Opozorilo velja tudi za morje, saj bo danes med 19. in 21. uro zaradi povišanega plimovanja morje poplavilo nižje ležeče predele obale. Gladina morja na mareografski postaji Koper bo predvidoma presegla vodostaj 300 centimetrov. Hidrološke razmere se bodo začele postopno umirjati predvidoma v petek.

Jutri bo sicer spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine bodo zjutraj in dopoldne ponehale, a se bodo čez dan pojavljale krajevne plohe. V petek bo pretežno oblačno, dopoldne bo ponekod občasno še rahlo deževalo, zvečer se bo delno zjasnilo. V soboto bo večinoma suho vreme

http://24ur.com/novice/slovenija/zaradi-obilnega-dezja-lahko-poplavijo-reke.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5901