V potresu 24 mrtvih

Datum 10.3.2011 15:11:42 | Kategorija: Evropa

Jugozahod Kitajske, območje v bližini meje z Mjanmarom, je stresel potres, v katerem je umrlo 24 ljudi, ranjenih pa je bilo 207. Tla so se stresla v provinci Junnan nekaj pred 13. uro po lokalnem času.
V potresu z močjo 5,8 stopnje se je po besedah očividcev zrušilo nakupovalno središče, v centru mesta pa so se kot hišice iz kart porušile številne hiše in pod seboj pokopale več ljudi. Zaposlen pri mestni službi za lajšanje posledic potresov je dejal, da so doslej našteli 24 mrtvih in 207 ranjenih. Z območja poročajo tudi o precejšnji gmotni škodi.
zapis potresa na seizmografu
(simbolična slika) (Foto: Dare Čekeliš)

Na spletni strani vladne agencije za potrese piše, da je potres udaril v provinci Junnan malo pred 13. uro po lokalnem času, v globini 10 kilometrov.

Ameriški geološki center je moč potresa ocenil na 5,4. Epicenter je bil v goratem predelu 2.400 kilometrov jugozahodno od Pekinga, blizu meje z Mjanmarom. Iz Mjamnara ne poročajo o žrtvah ali gmotni škodi.

Zaradi potresa, ki so mu sledili še trije popotresni sunki, so v provinci Jingjang zabeležili več izpadov elektrike. Na mesto potresa so oblasti že poslale pakete pomoči s šotori, odejami, oblačili in drugimi nujnimi pripomočki. Na poti je tudi 1000 vojakov, ki bodo pomagali pri reševalni akciji.

Maja 2008 je jugozahodno kitajsko provinco Sečuan prizadel katastrofalen potres, v katerem je umrlo 87.000 ljudi.
Vir: 24ur.comNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5884