Zaradi trčenja v kravo vlak nevozen

Datum 1.3.2011 16:17:41 | Kategorija: Slovenija

Ob trku so se pretrgale zavorne cevi lokomotive, tako da je bil vlak nevozen.
1.SEVNICA – Nekaj pred osmo uro zvečer so bili policisti obveščeni, da naj bi mednarodni vlak, ki je vozil na relaciji Zidani Most-Dobova, v bližini železniške postaje Breg (na območju sevniške policijske postaje) okoli pol osme ure trčil v kravo. Na kraj so napotili gasilce, policisti pa so opravili ogled, ki se ga je udeležil tudi preiskovalec Slovenskih železnic, zaradi poginule živali pa so obvestili tudi dežurno inšpektorico VURS. Gasilci so poginulo žival umaknili s tirov, kjer jo je prevzel dežurni veterinarski uslužbenec.

Po prvih ugotovitvah je vlak naletel na kravo, ki se je okoli 17. ure popoldne splašila in pobegnila iz ograde lastniku iz bližnje okolice. Dve od pobeglih krav so uspeli ujeti, tretjo pa so šli iskat na Breg, kjer so jo opazili, a so bili prepozni. Ob trku so se pretrgale zavorne cevi lokomotive, tako da je bil vlak nevozen. Slovenske železnice so zagotovile nadomestno lokomotivo, ki je nekaj minut po deveti uri zvečer odpeljal proti Dobovi.

V dogodku ni bil poškodovan nihče od potnikov na vlaku. Policisti bodo o primeru obvestili okrožno državno tožilstvo.

2.SOLKAN – V ponedeljek ob 21.11 se je približno 150 metrov pred železniško postajo Solkan v občini Nova Gorica zgodila huda nesreča. Potniški vlak, ki je peljal iz Jesenic v Novo Gorico, je namreč povozil 58-letnega moškega iz okolice Nove Gorice, ki je na kraju nesreče umrl.

Strojevodja potniškega vlaka je med vožnjo zagledal moškega, ležečega na železniških tirih. Začel je zavirati, vendar je bila 50- do 70-metrska razdalja za zaviranje prekratka, zato je zadel vanj, nato pa ga je odbilo na levo brežino, kjer je obležal.

Kraj dogodka si je ogledala tudi zdravnica, ki je lahko potrdila le smrt, so nam sporočili s PU Nova Gorica. Zakaj je moški ležal na tirih, še ni znano, tujo krivdo pa so že izključili.

Dogodek so prijavili tudi na okrožno državno tožilstvo in o njem obvestili preiskovalnega sodnika.

Vir: slo. noviceNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5865