Vlak kljub zaviranju trčil v osebno vozilo

Datum 22.2.2011 19:47:05 | Kategorija: Slovenija

Na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo v Ključarovcih se je zgodila prometna nesreča. 22-letna voznica je čez tire zapeljala ravno v času, ko je po progi pripeljal tovorni vlak.
ekaj čez 13. uro se je na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo v Ključarovcih pri Ljutomeru zgodila prometna nesreča, v kateri se je voznica osebnega vozila predvidoma lažje poškodovala, so sporočili s PU Murska Sobota.
Policisti so ugotovili, da je 22-letna voznica peljala po lokalni cesti iz smeri Ključarovec v smeri Križevec pri Ljutomeru. Ko je pripeljala v bližino nezavarovanega prehoda ceste čez železniško progo v Ključarovcih, ki je označen z andrejevim križem, je zapeljala čez tire v trenutku, ko je iz njene leve strani pripeljal tovorni vlak.

Vlakovodja kljub zaviranju trčenja ni mogel preprečiti. S sprednjim delom lokomotive je trčil v sprednji bočni del avtomobila, ki ga je odbilo približno 20 metrov stran, kjer je nato obstal.

Voznica, ki je v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovana, je ostala na opazovanju v soboški bolnišnici.

Ker se je prometna nesreča zgodila v času preventivne akcije 'Ustavite se. Vlak se ne more', ki poteka do konca februarja na celotnem območju Slovenije, policija ponovno poziva vse udeležence v cestnem prometu na povečano pozornost, pazljivost in spoštovanje prometne signalizacije na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo.
Vir: 24ur
http://24ur.com/novice/crna-kronika/vlak-kljub-zaviranju-trcil-v-osebno-vozilo.htmlNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5845