Alkohol na cesti botroval smrti kolesarja

Datum 20.2.2011 6:07:59 | Kategorija: Slovenija

V prometni nesreči pri Spodnji Brežnici se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 16-letni kolesar. Nesrečo naj bi povzročil voznik kombiniranega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola.

S PU Maribor so sporočili, da se je danes okoli 19. ure pri naselju Spodnja Brežica na cesti Poljčane–Slovenska Bistrica zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik kombiniranega avtomobila pred prehodom ceste čez železnico, najverjetneje zaradi neprimerne hitrosti, zapeljal na bankino, na kateri sta bila kolesar in pešec. Pešec se je rešil s skokom v potok, 16-letni kolesar pa se trku ni uspel izogniti. Tudi njega je vrglo v potok, pozneje pa je zaradi hudih poškodb umrl v mariborski bolnišnici.

Policisti so 55-letnemu vozniku, doma iz okolice Poljčan, odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal prisotnost alkohola v organizmu nad dovoljeno mejo ter voznika pridržali. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

VIR: http://24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5827