Zagorelo v električni omarici

Datum 16.2.2011 16:27:51 | Kategorija: Slovenija

Slovenska Bistrica * 16.02.2011, 15:55 * N. Re.

V stari osnovni šoli Slovenska Bistrica je okoli 13. ure izbruhnil požar. V šoli v času požara okoli 400 učencev. Pri evakuaciji pomagali učitelji in gasilci.
Okoli 13. ure je v stari osnovni šoli Slovenska Bistrica izbruhnil požar, zagorelo pa je v električni omarici. V šoli se je v času požara nahajalo okoli 400 otrok.

Učitelji so iz pritličja takoj začeli z evakuacijo učencev, v tem času pa je na kraj dogodka že prispelo tudi 12 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Slovenska Bistrica in 6 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Bistrica.

"Gasilci so na terenu pomagali evakuirati še preostale učence in učitelje iz prvega nadstropja, skupaj je bilo na šoli okoli 450 ljudi. Z izpihovalniki smo nato prezračili celoten objekt. Požar sicer ni bil velik, vse smo pogasili z gasilniki, a se je zaradi gorenja v električni omarici, kjer je plastika in kovina, sprostilo veliko strupenih plinov in dima. Nihče pa ni bil zdravstveno ogrožen ali huje poškodovan," je za zurnal24.si pojasnil Dušan Vižintin, poveljnik Gasilske zveze Slovenska Bistrica. Dodal je še, da so delo gasilci zaključili v dobri uri.

Pouk se, kljub prezračenim prostorom, na stari slovenjebistriški šoli ni nadaljeval, otroci so odšli domov, je še pojasnil Vižintin, saj na šoli trenutno ni elektrike.

Vir: www.zurnal24.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5814