V gosti megli je tovorna ladja raztreščila ribiški čoln

Datum 11.2.2011 0:09:32 | Kategorija: Slovenija

Okoli tri navtične milje od rta Ronek sta trčili turška tovorna ladja in slovenski ribiški čoln, pri čemer je bil poškodovan ribič.
Gre za prvo takšno nesrečo pri nas
Turška čezoceanka je bila na poti v Trst, ko je okoli 14. ure zaradi goste megle trčila v ribiško ladjo ribiča Massima Fičurja, nam je povedala naša koprska dopisnica Eugenija Carl. Po Fičurjevih besedah sodeč, ni bilo časa za manevriranje ali opozorila, saj se je vse zgodilo v trenutku.

Fičurju se je uspelo okleniti deske, na kateri je preždel tri ure v morju, ki ima zgolj osem stopinj Celzija. Čisto po naključju so ga našli drugi ribiči, ki so na radarju opazili razbitine in zavohali nafto. Iz vode ga je uspelo potegniti Cristianu Puglieseju, ki ga je nato takoj potegnil na krov in odpeljal v pristanišče.

Fičurja so hitro odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je podhlajen, in ga čez noč zadržali. Danes so ga sicer že odpustili iz bolnišnice, vendar je še vedno v šoku in ne želi dajati izjav za medije. Gre za prvo tovrstno nesrečo pri nas, je povedal Davorin Fantulin z uprave za pomorstvo.
A. Č.
vir: rtvsloNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5801