Mlada piromana

Datum 17.1.2005 11:39:23 | Kategorija: Slovenija

PIRAN S požigalskimi pohodi sta povzročila za pol milijona tolarjev škode


Piranski policisti so pred dnevi pojasnili številne požige, ki so se v piranskem mestnem jedru dogajali v prvih dneh januarja. Požiganja so osumili dva mladoletnika, zoper katera so že doslej okrožnemu državnemu tožilstvu zaradi podobnih kaznivih dejanj in tatvin podali več kot 15 kazenskih ovadb.

Tokrat so 15 in 16 let stara Pirančana ovadili zaradi suma storitve več kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari. Sumijo ju, da sta med 3. in 7. januarjem na več mestih v Piranu zažgala več smetnjakov, stojnico na zelenjavni tržnici in tendo nad izložbenim oknom tamkajšnje prodajalne.

Na prvi januarski ponedeljek sta začela s požiganjem okoli 3. ure. Ob knjižnici oziroma na prehodu iz Tartinijevega na Zelenjavni trg v Piranu sta z večjim kartonom zanetila ogenj v plastičnem zabojniku za papir in manjšem za steklo. Zabojnika sta pogorela, zublji pa so ožgali električno napeljavo, ki je bila zaradi prireditev na trgu nameščen na tleh od Vidalijeve ulice, čez Zelenjavni trg do prenosne električne omarice na Tartinijevem trgu. Dim je poškodoval tudi pročelje piranske knjižnice.

Več v tiskani izdaji PN

vir:primorske novice


Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=580