Požar v Riu uničil rekvizite za karneval

Datum 8.2.2011 10:03:22 | Kategorija: Svet

V Rio de Janeiru je izbruhnil požar in uničil mnogo kostumov in drugih rekvizitov za znameniti karneval. Škoda je ogromna, ni pa znano, ali jo bodo uspeli popraviti do začetka karnevala naslednji mesec.

V delu Ria de Janeira, znanem kot "mesto sambe", saj v njem izdelujejo in shranjujejo kostume ter ostale rekvizite za slavni pustni karneval, je izbruhnil požar in uničil velik del skladiščenega blaga. Do požara je prišlo manj kot mesec dni pred začetkom letošnjega karnevala.

Predsednik združenja šol sambe Jorge Castanheiro je povedal, da je škoda ogromna, saj je bilo vse že pripravljeno za karneval, ki se bo letos začel v začetku marca. Po besedah Castanheira ni gotovo, ali bodo do začetka karnevala uspeli popraviti škodo.

Požar v Riu - 6

Ni še znano, ali bodo škodo popravili do karnevala. (Foto: Reuters)

Župan Ria de Janeira je v izjavi na brazilski televiziji Globo TV sicer obljubil, da bodo vse skupine kljub požaru letos nastopile, nastalo škodo v "mestu sambe" pa naj bi popravili v prihajajočem tednu.

Na prizorišču požara je sodelovalo 15 gasilskih vozil in 70 gasilcev, o morebitnih žrtvah pa za zdaj ne poročajo. Požar naj bi namreč izbruhnil v zgodnjih jutranjih urah, ko v skladiščih še ni bilo delavcev.

Slavni pustni karneval v brazilskem Riu de Janeiru je med najbolj znanimi na svetu, lani pa ga je obiskalo med 500.000 in 700.000 tujih turistov.

www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5793