Pijan voznik v napačno smer, umrla oče in hči

Datum 7.2.2011 16:14:50 | Kategorija: Evropa

Ukrajinec je pri Trstu s tovornjakom na avtocesti vozil v napačno smer. Pri tem je silovito trčil v osebno vozilo, v katerem je bila družina. Oče in 17-mesečna hči sta umrla. Tovornjak je v lasti Intereuropine odvisne družbe.
V Italiji se je pri Fernetičih zgodila huda prometna nesreča. Po poročanju italijanskih časnikov je 55-letni Ukrajinec s tovornjakom po avtocesti vozil v napačno smer. Pri tem se je silovito zaletel v osebno vozilo, v katerem je bila tržaška družina. 36-letni oče in njegova 17-mesečna hčerka sta v nesreči umrla, mama pa je bila poškodovana. Reševalci so jo prepeljali v bolnišnico, vendar ni v smrtni nevarnosti. V nesreči sta bili sicer udeleženi še dve osebni vozili, a nobena od oseb v vozilih ni bila težje poškodovana.

Po poročanju tržaškega častnika Il Picollo je bil voznik tovornjaka skoraj nepoškodovan. Odpeljali so ga na urgenco, alkotest pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi 55-letni Ukrajinec vozil Intereuropin tovornjak. To smo preverili tudi pri njih in so nam sprva sporočili, da tovornjak ni njihov, nato pa so ugotovili, da je tovornjak v lasti ukrajinske družbe Užgoroda, sicer Intereuropine odvisne družbe. "V podjetju globoko obžalujemo nastalo nesrečo in družini izrekamo sožalje. Po razjasnitvi okoliščin bomo zoper voznika ustrezno ukrepali," so zapisali v sporočilu za javnost.
vir 24urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5791