Dečka zbila na prehodu za pešce

Datum 20.1.2011 19:27:31 | Kategorija: Slovenija

V jutranjih urah je 18-letna voznica na prehodu za pešce na Kolodvorski cesti v Črnomlju zbila dva otroka. 12-letnik je huje poškodovan, 11-letnik pa lažje.

Ob 6.45 so bili črnomeljski policisti obveščeni o prometni nesreči. Opravili so ogled in ugotovili, da je 18-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila po Kolodvorski cesti, na prehodu za pešce z vozilom trčila v otroka, ki sta pravilno prečkala cesto. Poškodovana otroka sta bila odpeljana v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je 12-letni otrok huje poškodovan, 11-letni pa lažje. Nekatere okoliščine prometne nesreče policisti še ugotavljajo.


Nekaj pred 18. uro pa se je podobna nesreča zgodila v Novi Gorici. 33-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po Kidričevi ulici. Pred igralnico Perla je spregledal 59-letno peško, ki je prečkala cesto na prehodu za pešce in jo zbil po vozišču. Peška se je v nesreči hudo poškodovala, zato so jo z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico.V Idriji je v sredo, nekaj pred 12. uro, 28-letna voznica osebnega vozila po Lapajnetovi ulici in v križišču zavijala levo na Kosovelovo ulico. Pri tem je spregledala 52-letno peško, ki je prečkala cesto na prehodu za pešce in jo z vozilom zbila po vozišču. Peška se je v nesreči huje telesno poškodovala, zato so jo z reševalnim vozilom odpeljali v klinični center v Ljubljano.

Vir:24ur.com

http://24ur.com/novice/crna-kronika/za-peski-usodno-preckanje-ceste.html

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5754