Na Renu se je prevrnila ladja z žveplovo kislino

Datum 13.1.2011 11:15:36 | Kategorija: Evropa

Iz Nemčije poročajo o nesreči na reki Ren. Ladja, ki je prevažala žveplovo kislino, se je prevrnila. Ali je kislina iztekla v vodo, še ni znano. Reševalci iščejo dva člana posadke.
Na reki Ren blizu nemškega mesta Sankt Goar, severozahodno od Mainza, se je danes zjutraj prevrnila ladja, ki je prevažala približno 2000 ton žveplove kisline. Ali je kislina iztekla v vodo, za zdaj ni znano. Promet na reki so začasno ustavili.

Reševalci in pristojne službe so na kraju dogodka. Oblasti so sporočile, da so reševalci rešili dva člana posadke, dva pa še pogrešajo. Okoli sto metrov dolga ladja se je v celoti prekucnila, tako da je bil ladijski gredelj obrnjen navzgor in je molel iz vode. Reka Ren je v minulih dneh zaradi topljenja snega in deževja na zahodu Nemčije močno narasla, a za zdaj ni jasno, ali je bil to vzrok za nesrečo, poročajo tuji mediji.

Nesreča se je sicer zgodila pri sloviti skali Lorelei, s katere naj bi nimfa iz nemške mitologije s svojim čarobnim petjem vabila mornarje. Ren je tam še posebej ozek, tok pa zato zelo močan, zaradi česar je ta točka pogosto prizorišče nesreč.
vir: 24ur.comNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5740