Sredi Novega mesta z avtomobilom v stavbo

Datum 13.1.2011 6:52:28 | Kategorija: SlovenijaZaradi neprilagojene hitrosti je avto s tremi ljudmi trčil v steber stavbe na Glavnem trgu v središču Novega mesta.
Novomeški policisti so okoli 2.30 med kontrolo prometa na Kandijski cesti s svetlobnimi in zvočnimi signali skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila, on pa njihovih znakov ni upošteval in vozila ni ustavil. Voznik je s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Glavnemu trgu, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v podporni steber stavbe. 39-letni voznik in 18- ter 32-letni sopotnik so se v nesreči lažje poškodovali.

Gasilci so odklopili akumulator na vozilu in rešili ukleščenega, pomagali reševalcem, mastne madeže posipali z vpojnim sredstvom in počistili cestišče. Reševalci so poškodovane udeležence odpeljali v novomeško bolnišnico.

Povzročitelj prometne nesreče je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi neupoštevanja svetlobnih in zvočnih signalov in zaradi nedostojnega vedenja do policistov so mu izdali plačilni nalog za 917 evrov. Policisti bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, odklona preizkusa alkoholiziranosti in povzročitve prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti.
A. Č.
vir: rtvsloNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5739