Taksi naj bi obračal čez polno črto

Datum 6.1.2011 10:10:33 | Kategorija: Slovenija

Policija je potrdila, da je rešilec, ki se je vračal s prizorišča nesreče na Dolenjskem, v kateri je umrla ženska, trčil z avtomobilom. Po besedah očividke je taksist obračal sredi ceste in čez polno črto.


 

Kot je znano, sta se včeraj v razmeroma kratkem času zgodili dve prometni nesreči. Predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojenšek je za 24ur.com potrdil, da je bil v drugi nesreči udeležen rešilec, ki se je vračal s kraja prizorišča prve nesreče.

Prva nesreča: Umrla ena oseba

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje se je prva nesreča zgodila okoli 18.30, in sicer na cesti Pijava Gorica–Turjak, pri odcepu za Smrjene. Trčili sta dve osebni vozili, po trku pa se je eno od vozil prevrnilo na streho in zagorelo. Stojenšek je potrdil, da je v nesreči umrla ena oseba.

Druga nesreča: Taksist naj bi obračal čez polno dvojno črto

Le uro pozneje pa se je zgodila še ena nesreča, in sicer na Dolenjski
cesti v Ljubljani. Trčila sta osebno vozilo in rešilec na nujni vožnji. V nesreči je bilo poškodovanih pet oseb, a po podatkih policije nihče ni bil v smrtni nevarnosti.

Očividka pa je za 24ur.com povedala, da se je nesreča zgodila zato, ker je taksist na Dolenjski cesti polkrožno obračal čez polno črto. Ko je zapeljal v levo, na nasprotni vozni pas, je vanj trčilo reševalno vozilo. Očividka je dejala, da je imel rešilec prižgane tako luči kot sireno. Dodala je še, da so reševalci na kraj nesreče prišli izredno hitro.


več
vir: www.24ur.comNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=5728